Matretter 2024/2025

Alle ansatte lager mat på omgang i barnehagen og vi tilpasser rettene etter hvilke som er populære. De aller fleste rettene liker alle barna godt og matgleden er stor.

I år serverer vi:

 

  • Grønn monsterpaste med spinat
  • Indisk Dal
  • Tomatsuppe med makaroni
  • Chilli sin carne
  • Byggotto
  • Lapskaus med linser
  • Nøtteburgere
  • Havregrøt
  • Minestronesuppe
  • Thaigrønnsaker med ris
  • Kikertgryte
  • Risgrøt
  • Blomkål og brokkolisuppe
  • Linserett med hvitløksdressing og peanøtter
  • Pizza
  • Spaghette med grønnsaksbolognese
  • Byggtaco
  • Stekte potetbåter med ertestuing
  • Gulrotsuppe med røde linser

 

Oppskrifter på pålegg:

 

Karob/Sjokoladepålegg

 

5 dl hasselnøtter (kan også stekes litt i ovnen først på 180 grader i ca. 10 min).

3.5 dl dadler

3 dl vann

2 SS carobpulver

 

Mix nøttene til en jevn masse Kok opp dadlene i vannet til de er myke, før du mikser det med nøttene og carobpulveret.

Carobpulver kjøpes i helsekostbutikker. Pulveret er naturlig søtt, og smaken minner om kakao. Carob pulver er laget av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet

 

 

 

Hummus

 

2 bokser kikerter
10 soltørkede tomater fra glass
1-2 fedd Hvitløk
Litt fersk basilikum
1-2 SS olivenolje
Vann
Salt/pepper/Herbamare

 

Bruk mikser til kikertene er en jevn masse før du tilsetter resten av ingrediensene. Prøv deg fram og smak til med krydderne.

 

 

«kakepålegg»

 

10-15 aprikoser

Alpro Soyamelk eller havrefløte

Kokosmasse

Kok opp aprikosene i soyamelken til de er myke. Mix det deretter mens du tilsetter kokkosmassen etter hvor tykk/fyldig du vil ha pålegget.

 

 

«Pizzapålegg»

3 dl cashewnøtter

1,5 dl vann

2 ts sitronjuice

10 soltørkede tomater fra glass

Urtesalt

 

Mix nøttene til en jevn blanding. Tilsett og mix vann, sitronjuice og soltørkede tomater sammen. Smak til med urtesalt! :)

 

 

 

Mandeltartar

4 dl Mandler

1 løk

1 fedd hvitløk

Olivenolje (til å surre løken i)

400g (3dl ) tomatpurè

1 ts Oregano

½ ts Basilikum Persille

2 ½ ts grønnsaksbuljong

½ ts salt

 

Mal mandlene i foodprosessor. Finhakk løken og surr den i en stekepanne med litt olivenolje. Putt alle ingrediensene i mikseren med evt. litt vann. Smak til med krydder, salt og buljong.

 

 

 

Pesto

½ plante basillikum

1 liten pose pinjekjerner

1 kopp cashewnøtter

1 fedd hvitløk

2 ss næringsgjær

1 dl olivenolje

1 dæsj sitronsaft

 

Miks alt sammen til en jevn masse. Smak til med salt.