I år serverer vi:
- Grønn monsterpaste med spinat
- Indisk Dal
- Tomatsuppe med makaroni
- Chilli sin carne
- Byggotto
- Lapskaus med linser
- Nøtteburgere
- Havregrøt
- Minestronesuppe
- Thaigrønnsaker med ris
- Kikertgryte
- Risgrøt
- Blomkål og brokkolisuppe
- Linserett med hvitløksdressing og peanøtter
- Pizza
- Spaghette med grønnsaksbolognese
- Byggtaco
- Stekte potetbåter med ertestuing
- Gulrotsuppe med røde linser
Oppskrifter på pålegg:
Karob/Sjokoladepålegg
5 dl hasselnøtter (kan også stekes litt i ovnen først på 180 grader i ca. 10 min).
3.5 dl dadler
3 dl vann
2 SS carobpulver
Mix nøttene til en jevn masse Kok opp dadlene i vannet til de er myke, før du mikser det med nøttene og carobpulveret.
Carobpulver kjøpes i helsekostbutikker. Pulveret er naturlig søtt, og smaken minner om kakao. Carob pulver er laget av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet
Hummus
2 bokser kikerter
10 soltørkede tomater fra glass
1-2 fedd Hvitløk
Litt fersk basilikum
1-2 SS olivenolje
Vann
Salt/pepper/Herbamare
Bruk mikser til kikertene er en jevn masse før du tilsetter resten av ingrediensene. Prøv deg fram og smak til med krydderne.
«kakepålegg»
10-15 aprikoser
Alpro Soyamelk eller havrefløte
Kokosmasse
Kok opp aprikosene i soyamelken til de er myke. Mix det deretter mens du tilsetter kokkosmassen etter hvor tykk/fyldig du vil ha pålegget.
«Pizzapålegg»
3 dl cashewnøtter
1,5 dl vann
2 ts sitronjuice
10 soltørkede tomater fra glass
Urtesalt
Mix nøttene til en jevn blanding. Tilsett og mix vann, sitronjuice og soltørkede tomater sammen. Smak til med urtesalt! :)
Mandeltartar
4 dl Mandler
1 løk
1 fedd hvitløk
Olivenolje (til å surre løken i)
400g (3dl ) tomatpurè
1 ts Oregano
½ ts Basilikum Persille
2 ½ ts grønnsaksbuljong
½ ts salt
Mal mandlene i foodprosessor. Finhakk løken og surr den i en stekepanne med litt olivenolje. Putt alle ingrediensene i mikseren med evt. litt vann. Smak til med krydder, salt og buljong.
Pesto
½ plante basillikum
1 liten pose pinjekjerner
1 kopp cashewnøtter
1 fedd hvitløk
2 ss næringsgjær
1 dl olivenolje
1 dæsj sitronsaft
Miks alt sammen til en jevn masse. Smak til med salt.