Oppskrifter vi bruker

Karob/Sjokoladepålegg

5 dl hasselnøtter (kan også stekes litt i ovnen først på 180 grader i ca. 10 min).

3.5 dl dadler

3 dl vann

2 SS carobpulver

Mix nøttene til en jevn masse Kok opp dadlene i vannet til de er myke, før du mikser det med nøttene og carobpulveret.

Carobpulver kjøpes i helsekostbutikker. Pulveret er naturlig søtt, og smaken minner om kakao. Carob pulver er laget av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet

 

 

Hummus

2 bokser kikerter
10 soltørkede tomater fra glass
1-2 fedd Hvitløk
Litt fersk basilikum
1-2 SS olivenolje
Vann
Salt/pepper/Herbamare

Bruk mikser til kikertene er en jevn masse før du tilsetter resten av ingrediensene. Prøv deg fram og smak til med krydderne.

 

 

Apprikospålegg

10-15 apprikoser

Alpro Soyamelk Original

Kokosmasse

Kok opp apprikosene i soyamelken til de er myke. Mix det deretter mens du tilsetter kokkosmassen etter hvor tykk/fyldig du vil ha pålegget.

 

Mandeltartar

4 dl Mandler

1 løk

1 fedd hvitløk

Olivenolje (til å surre løken i)

400g (3dl ) tomatpurè

1 ts Oregano

½ ts Basilikum Persille

2 ½ ts grønnsaksbuljong

½ ts salt

Mal mandlene i foodprosessor. Finhakk løken og surr den i en stekepanne med litt olivenolje. Putt alle ingrediensene i mikseren med evt. litt vann. Smak til med krydder, salt og buljong.

 

 

«Pizzapålegg»

3 dl cashewnøtter

1,5 dl vann

2 ts sitronjuice

10 soltørkede tomater fra glass

Urtesalt

Mix nøttene til en jevn blanding. Tilsett og mix vann, sitronjuice og soltørkede tomater sammen. Smak til med urtesalt! 🙂

 

 

Daddelpålegg
1 boks med ananas
2 dl dadler
Kokosmasse

Kok opp dadlene i ananasjuicen til de er blitt myke. Mix deretter alt sammen til en jevn masse.