Oppskrifter vi bruker
Karob/Sjokoladepålegg
5 dl hasselnøtter (kan også stekes litt i ovnen først på 180 grader i ca. 10 min).
3.5 dl dadler
3 dl vann
2 SS carobpulver
Mix nøttene til en jevn masse Kok opp dadlene i vannet til de er myke, før du mikser det med nøttene og carobpulveret.
Carobpulver kjøpes i helsekostbutikker. Pulveret er naturlig søtt, og smaken minner om kakao. Carob pulver er laget av fruktbelgene fra Johannesbrødtreet
Hummus
2 bokser kikerter
10 soltørkede tomater fra glass
1-2 fedd Hvitløk
Litt fersk basilikum
1-2 SS olivenolje
Vann
Salt/pepper/Herbamare
Bruk mikser til kikertene er en jevn masse før du tilsetter resten av ingrediensene. Prøv deg fram og smak til med krydderne.
Apprikospålegg
10-15 apprikoser
Alpro Soyamelk Original
Kokosmasse
Kok opp apprikosene i soyamelken til de er myke. Mix det deretter mens du tilsetter kokkosmassen etter hvor tykk/fyldig du vil ha pålegget.
Mandeltartar
4 dl Mandler
1 løk
1 fedd hvitløk
Olivenolje (til å surre løken i)
400g (3dl ) tomatpurè
1 ts Oregano
½ ts Basilikum Persille
2 ½ ts grønnsaksbuljong
½ ts salt
Mal mandlene i foodprosessor. Finhakk løken og surr den i en stekepanne med litt olivenolje. Putt alle ingrediensene i mikseren med evt. litt vann. Smak til med krydder, salt og buljong.
«Pizzapålegg»
3 dl cashewnøtter
1,5 dl vann
2 ts sitronjuice
10 soltørkede tomater fra glass
Urtesalt
Mix nøttene til en jevn blanding. Tilsett og mix vann, sitronjuice og soltørkede tomater sammen. Smak til med urtesalt! 🙂
Daddelpålegg
1 boks med ananas
2 dl dadler
Kokosmasse
Kok opp dadlene i ananasjuicen til de er blitt myke. Mix deretter alt sammen til en jevn masse.